آکادمی

۱۳ دلیل جیغ زدن طوطی + ۸ راهکار جلوگیری از جیغ زدن طوطی

دلیل جیغ زدن طوطی ، جلوگیری از جیغ زدن طوطی

طوطی ها همیشه بخاطر پرهای رنگارنگ ، بازیگوشی و البته توانایی صحبت کردنشون و جیغ زدنشون معروف بودن ، در حالی که تمام طوطی ها جیغ میزنن اما بعضی از اونها مثل مکائوها، آمازون‌ها، سان کانور و کاکادوها، این کار را به سطح بالاتری می‌برند.
طوطی های وحشی توسط جیغ با دیگر طوطی ها ارتباط برقرار میکنند، طوطی ها بعضا تا ۲۰ دقیقه ممکنه جیغ بزنن( معمولا کمتر) که اکثرا در سحر و غروب اتفاق میوفته.
جیغ زدن میتونه به علت ترس ، استرس ، تنهایی ، حسودی ، آسیب یا مریضی باشد، که در این مقاله از یوکاپروت قراره به دلایل جیغ زدن طوطی ها و بررسی رفتار اونها بپردازیم تا بهترین رفتار رو با طوطی خودمون داشته باشیم.

اصلی ترین دلایل جیغ زدن طوطی ها:

  1.  کاری برای انجام نداشتن
    • طوطی ها، موجوداتی هوشمندند، به تحریک ذهنی و فعالیت فیزیکی مداوم نیاز دارند. سر رفتن حوصله می‌تواند منجر به جیغ بی‌پایان شود. یاد بگیرید چگونه از طریق بازی تعاملی یا یادگیری حرکات جدید طوطی خودتون رو مشغول نگه دارید.
      زمانی که از بیرون برمیگردید طوطی انتظار دارد  زمانی را صرف بازی و تعامل با شما کند. این می تواند شامل یادگیری واژگان و ترفندهای جدید یا نشستن روی شانه شما هنگام تماشای تلویزیون باشد.
      اگر نتوانید به اندازه کافی توجه کنید ، طوطی ناامیدی خود را اعلام می کند.
  2. افت‌و‌خیز وعده‌های غذایی
    • طوطی ها بر روی روال وعده‌های غذایی تاکید دارند. جیغ زدن ممکن نشانه گرسنگی یا ترس از دست دادن وعده‌های غذایی باشد. 
  3. هشدار به افراد برای دوری از خود
    • پیام‌های جلوه داده شده در جیغ طوطی ممکن نشان از هشدار به انسان‌ها که دور بمانند یا هشدار به طوطی های دیگر از تهدیدهای ممکن. 
      اگر طوطی های شما درکنار حیوان خانگی دیگری مثل گربه نگه داری میشوند، مطمئن شویدکه باعث استرس طوطی شما نباشد.
      زبان بدن طوطی ها در این موارد را بشناسید:
    • خم شدن به پایین با بدنی سفت
    • باز شدن پر های دم 
    • خیره شدن با دقت 
    • باز کردن بال ها همراه با پف کردن
    • بالا آمدن پر های تاج سر در تمام اعضای کاکادو ها
  4. اختلال اضطراب جدایی (SAD)
    • اضطراب جدایی محدود به انسانها نیست؛ طوطی ها هم ممکن است آن را تجربه کنند. دلایل جیغ طوطی ها در زمان تنهایی برای پیدا کردن طوطی های دیگر بوده و طوطی شما با شما هم دقیقا همین رفتار را دارد.
  5. اندازه قفس از آنچه باید کوچک تر است
    • تأثیر اندازه قفس بر روی رفاه طوطی را بررسی کنید. فضای قفس باید به اندازه ای باشید که طوطی بتواند خودش را کش بدهد، اگر چند طوطی در یک قفس نگه میدارید حتما باید فضایی برای قلمرو هر کدام در نظر بگیرید تا طوطی های شما از زندگی خودشون راضی باشند.
  6. دمای اشتباه
    • دما را چک کنید، طوطی ها زمانی که دمای هوا زیر ۱۸٫۳۳ سانتیگراد هست احساس راحتی نمیکنند.
  7. رنگ‌های روشن
    • طوطی ها با رنگ ها روشن مثل قرمز و … ارتباط خوبی نمیگیرند، چون این رنگ ها در طبیعت به معنا خطر میباشد ، برای رفع این مشکل در دکوراسیون خونه از رنگ های پاستلی استفاده کنید.
  8. مزاحمت‌های صدا
    • صدا های ناگهانی یا بلند میتونن ایجاد استرس کنند ، اگر در محلی زندگی میکنید که سر و صدای زیادی در آن وجود دارد قفس طوطی را به جایی آرام تر منتقل کنید.
  9. کمبود خواب
    • خواب برای سلامتی طوطی شما بسیار حیاطی است ، اگر طوطی شما در شب جیغ میزند ، ممکن است به این دلیل باشد که چراغ ها روشن هستن که میتوانید با پوشاندن روی قفس فرارسیدن زمان استراحت را به طوطی نشان بدهید.
      طوطی ها مثل انسان فرآیندهای فکری پیرامون خواب ندارند و برای جبران کم خوابی ناشی از دیر خوابیدن شب گذشته در صبح بیشتر نمیخوابند پس داشتن یک روال ثابت خواب و بیداری برای سلامت طوطی شما در دراز مدت خیلی موثر خواهد بود.
  10. نئوفوبیا (اشیاء جدید)
    • اگر قصد اضافه کردن وسیله جدید به قفس طوطی داریدباید در نظر داشته باشید طوطی شما نیاز به معرفی وسیله جدید دارند.
  11. آسیب و بیماری 
    • جیغ های مداوم میتواند درخواست کمک از طوطی بیمار یا مجروح باشد. علائم بیماری ناخوشایند تر میشوند بنابراین طوطی به شما اطلاع میدهد که در حال مبارزه است.
      در این شرایط طوطی را به خوبی بررسی و به سوال های زیر پاسخ دهید:
      چشم ها، پاها ، منقار سالم هستند؟
      آیا طوطی تمایل به نشستن در انتهای قفس دارد؟
      آیا طوطی شما برای پرواز تقلا میکند یا میلنگد؟
      به نحوه تنفس طوطی گوش کنید تا تشخیص دهید که آیا ریه های طوطی شما عفونت دارد یا خیر؟
  12. هورمون‌ها
    • طوطی ها در فصل بهار بدلیل فصل تولید مثل بیشتر آواز میخوانند ، هنگامی که تعداد ساعات روز بیشتر میشود و هوا گرم تر میشود سطح هورمون ها هم افزایش پیدا میکند.
      طوطی افزایش هورمونی را تجربه میکند و از ناتوانی در تولید مثل نامید میشود.
  13. حسادت
    • طوطی ها حیواناتی عاطفی هستند به همین دلیل میتوانند با انسان و سایر حیوانات ارتباط نزدیک و صمیمانه ای داشته باشند. اگر یک طوطی تنها دارید و دنیایش حول شما میچرخد احتمالا به دیگران حسادت میکند.
      اگر ببیند شما در حال نوازش حیوان دیگری یا ابراز محبت به شخصی هستید ممکن است ناراحت شود . اگر طوطی هنگام ارتباط با دیگران جیغ میزند این فعالیت ها را در کنار طوطی انجام ندهید.

چگونه از جیغ زدن طوطیمون جلوگیری کنیم ؟!

انتظار ساکت بودن طوطی کاملا محال است! اگر چه طوطی ها از طریق صدا با پرندگان دیگر و همینطور شما ارتباط برقرار میکنند ، اما راهکار های برای کاهش جیغ زدن طوطی ها وجود دارند که در ادامه بررسی میکنیم.

جلوگیری از جیغ زدن طوطی

  • اطمینان حاصل کنید که طوطی سالم و بدون آسیب است.  بررسی‌های بهداشت منظم و توجه به موقع به هر گونه آسیب می‌تواند به کاهش  صدا (جیغ ها )کمک کند.
  • تحریک ذهنی فراهم کنید تا از سر رفتن حوصله طوطی جلوگیری شود. ذهن طوطی را با انواع اسباب بازی، فعالیت‌ها و حتی تعاملات اجتماعی مشغول کنید. طوطی سرگرم شده، کمتر احتمال دارد به جیغ زیاد توسل کند.
  • برنامه‌ریزی قابل اعتمادی برای غذا، بازی و خواب ایجاد کنید. یکپارچگی در زندگی طوطی اساسی است. ایجاد یک برنامه قابل پیش‌بینی می‌تواند به کاهش اضطراب و جیغ کمک کند.
  • قفس را تمیز نگه دارید و فضله، پسمانده غذا و پودر پرها را بردارید. محیط تمیز برای رفاه طوطی حیاتی است. تمیز کردن منظم نه تنها به سلامتی جسمی کمک می‌کند بلکه به راحتی روانی هم کمک می‌کند.
  • فعالیت هورمونی را با کنترل نور و دما کاهش دهید. فهم تأثیر نور و دما بر افزایش هورمونی می‌تواند به شما کمک کند تا رفتار طوطی را، به ویژه در فصل تولید مثل، مدیریت کنید.
  • از جیغ بی‌مورد بگذرید و به رفتار خوب با واکنش مثبت پاسخ دهید. طوطی ها توجه را می‌پسندند، حتی اگر منفی باشد. نادیده گرفتن رفتار ناخواسته و پاداش به سکوت می‌تواند یک روش آموزشی موثر باشد.
  • اگر طوطی جیغ میزند، قفس را با یک کاور به مدت ۵-۱۰ دقیقه بپوشانید. اجرای وقفه‌ها می‌تواند یک ابزار ارزشمند در آموزش به طوطی شما درباره ارتباط بین جیغ زیاد و از دست دادن موقت دید باشد.
  • جلوی تقویت جیغ با توجه یا خوراک بگیرید . هنر تقویت مثبت را یاد بگیرید.  سکوت به شکل مثبت از تقویت جیغ اجتناب می‌کند و می‌تواند به مرور زمان رفتار طوطی شما را تغییر دهد.

جمع بندی

در پایان، در حالی که جیغ طوطی یک جنبه طبیعی از ارتباط آن‌هاست، درک دلایل این جیغ برای مدیریت موثر ، حیاتی است. ترکیبی از محیط سالم، تحریک ذهنی و روال‌های ثابت می‌تواند به همراهی یک همنشین بانمک ، ساکت‌تر و خوشحال‌ منجر شود.

در این مقاله ، دلایل متنوع جیغ‌ طوطی ها  را کشف کرده و نکات عملی برای مدیریت و کاهش این رفتار ارائه داده‌ایم. به یاد داشته باشید، هر طوطی منحصر به فرد است و یافتن تعادل مناسب برای طوطی ممکن است نیاز به صبر و آزمایش داشته باشد.

سوالات متداول

چقدر طبیعی است که یک طوطی جیغ بزند؟

طوطی ها، به خصوص گونه‌های پرسروصدا تر، ممکن است تا 20 دقیقه جیغ بزنند، معمولاً کمتر. با این حال، مدت و فراوانی ممکن است بر اساس مزاج و عوامل محیطی متغیر باشد.

آیا جیغ زدن نشانه بیماری در طوطی هاست؟

جیغ مداوم می‌تواند نشانه‌ای از یک طوطی بیمار یا دچار آسیب باشد. بررسی‌های بهداشت منظم و توجه به موقع به توصیه های دامپزشک در موارد اینچنینی حیاتی است.

آیا می‌توان جلوی جیغ طوطی ها را کاملاً گرفت؟

هرچند پیشگیری کامل ممکن است غیر واقعی باشد، اما آموزش حرفه‌ای از یک رفتارشناس پرندگان می‌تواند به طور قابل توجهی فراوانی و مدت جیغ طوطی را کاهش دهد.

چگونه بفهمیم که طوطی حوصله‌اش سر رفته است؟

نشانه‌های رفتاری مانند جیغ زیاد، کندن پرها یا رفتار مخرب می‌تواند به علامت سر رفتن حوصله در طوطی ها اشاره کند. فراهم کردن تحریک ذهنی و فعالیت‌های تعاملی می‌تواند این مشکل را رفع کند.

آیا زمان‌های خاصی وجود دارد که احتمال جیغ زدن طوطی ها بیشتر باشد؟

طوطی ها در طلوع و غروب بیشترین احتمال سروصدا را دارند که الگوی ارتباطی طبیعی آن‌ها در طبیعت را تقلید می‌کند. درک این ریتم‌های طبیعی می‌تواند به مدیریت و پیش‌بینی صداهای آن‌ها کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *